Despre chei

Principalele parti componente ale unei chei auto sunt: lamela, carcasa, telecomanda si cip-ul.

Telecomanda (placuta electronica) poate fi diferita de cip sau i-l poate contine pe acesta integrat.


Ex. Cheile VAG (Vw, Skoda, Audi, SEAT) pana in anul 2010 cu aprox. au cipul de pornire (ID48 in general) de forma fiola de sticla separat de placa electronica asa cum se vede in imaginea alaturata.

Mutarea cipului dintr-o cheie in alta va permite masinii pe care a fost programat sau nu sa porneasca.

Programarea acestui tip de cip pe masina se face separat fata de sincronizarea telecomenzii.

Telecomenzile cu cip integrat – ca in cazul cheilor Opel Astra H, Corsa D, Insignia sau Peugeot 307, etc. Adaptarea telecomenzii se face odata cu programarea cipului pe masina. Cipul se afla lipit pe placuta electronica a telecomenzii.

Despre Cipuri / transpondere

Cipurile / transponderele impreuna cu imobilizatorul masinii fac parte din sistemul de securitate/anti-furt. Acestea pentru a permite pornirea masinii, trebuiesc programate / invatate / imperecheate pe masina.

Adaptarea acestora pe masina se poate face in 2 moduri: programare sau copiere / clonare.

Prin PROGRAMARE / ADAPTARE, odata cu adaptarea unei chei noi, de obicei se elimina din memoria masinii cheile pierdute iar acestea nu vor mai putea deschide sau porni masina.

La CLONARE / COPIERE, continutul memoriei masinii nu este modificat, masina nu face diferenta dintre cheia originala si cea clonata deoarece aceastea vor avea acelasi identificator/cod. Clonarea este recomandata atunci cand nu exista riscuri legate de utilizarea cheilor pierdute de catre persoane rau intentionate.


Tipuri de chei:

In linii mari, pentru dvs. incercam sa catalogam tipurile de chei auto. Acestea pot fi:

cheie vw passat b6 b7 cc

Cheie Slot cu telecomanda

Lamela nu este la vedere / Nu este folosita frecvent

De obicei are lamela “de urgenta” folosita la deschiderea mecanica amasinii in cazuri exceptionale (baterie descarcata, desincronizare)


Cheie fara telecomanda

Lamela este la vedere

Evient nu are telecomanda

Contine de obicei cip pentru pornire

Adaptare

Adaptarea acestui model de cheie presupune copierea lamelei (frezarea canalului) si programarea sau copierea cipului pe masina dvs. astfel incat sa permita pornirea

Cheie Keyless Go

Lamela nu este la vedere / Nu este folosita frecvent

Masina porneste cu cheia in buzunar la apasarea unui buton

De obicei are lamela “de urgenta” folosita la deschiderea mecanica a masinii in cazuri exceptionale (baterie descarcata, desincronizare)

Adaptare

Adaptarea acestui model de cheie presupune copierea lamelei de urgenta (frezarea canalului) si programarea cipului/telecomenzii pe masina dvs. astfel incat sa permita pornirea si deschiderea